Confianza Classic 2020 afgelast

De organisatie van de Confianza Classic 2020 heeft, op last van de maatregelen van dit kabinet, de voorjaarseditie moeten afblazen. Wij hopen u op een later tijdstip graag weer – gezond! – aan de start te zien.

Wat is de Confianza Classic?

De Confianza Classic is een toertocht over 80, 100, 125 of 160 kilometer die op 23 mei 2020 voert over de mooiste fietspaden rond Amsterdam, Amstelveen, Breukelen en Loosdrechtse Plassen. Polderlandschappen, verstilde dijkjes en riviergezichten waar rust en ruimte om voorrang strijden, maar ook verstilde dorpen en mooie steden. U rijdt over de openbare weg; houd u aan de verkeersregels en maak waar mogelijk gebruik van de fietspaden. En bedenk: het is geen wedstrijd!

Prijzen

Het inschrijfgeld voor de toertochten is verlaagd naar 7 euro en NTFU-leden betalen zelfs maar vijf euro. Dit geld gaat volledig naar de vereniging HCHWA-D, voor een zoektocht naar een medicijn voor de Katwijkse Ziekte.

Start

De start van de Confianza Classic is tussen 08.00 en 10.00 uur op het lommerrijke terrein De Goerie van de IJsclub Voorwaarts Katwijk, bereikbaar via de Groen van Prinstererweg. Parkeren kan in de wijk, maar ook op het grote parkeerterrein Noordduinen aan de overkant van de weg. Parkeren kost hier 1,70 euro per uur, voor maximaal 10 euro sta je de hele dag.

Routes

Downloaden

De routes kunnen rond mei bij inschrijving worden gedownload via de site van Fietssport.nl

In het clubhuis kunnen we je er bij vertrek ook bij helpen. Heb je geen GPS op je fiets? Geen nood. Je kunt ook gebruik maken van de service om onder begeleiding van een wegkapitein van onze vereniging te rijden. Kies dan wel zorgvuldig je niveau. Over de vertrektijden krijg je per mail bericht.

Voor het hele gezin

De Confianza Classic maakt deel uit van het evenement Katwijk Fietst. Het startterrein is zodanig ingericht dat er de hele dag iets te beleven valt. Families vertrekken hier voor een gezinstocht, er wordt dikke bandenraces gehouden en kinderen kunnen zich vermaken op springkussens. En er is uiteraard een kantine met een terras. Wie niks met fietsen heeft, maar wel deelnemers wil uitzwaaien of binnenhalen, kan in de tussenliggende uren naar het strand of de duinen. Het gezellige winkelcentrum van Katwijk ligt op loopafstand, via de mooiste Boulevard van Nederland.

Bevoorrading

De ervaring van de afgelopen jaren leert dat fietsers de Confianza Classic zien als een ontspannen toertocht, geen wedstrijd. Ze strijken onderweg liever op een terras neer voor een kop koffie en appelpunt dan dat ze gebruik maken van een bevoorradingskraam. Om die reden hebben wij de bevoorrading onderweg afgeschaft. Bij vertrek kun je wel krentenbollen en bananen meenemen voor de trek onderweg.

Calamiteiten

Bij calamiteiten onderweg, bel ons noodnummer: 06 – 13 777 917.

Inschrijven

Inschrijven kan op deze pagina. Of op de dag zelf van 8 tot 10 uur op het sportpark de Goerie, Goerie 1 in Katwijk.

 

 

 

 

Waar doen
we het voor

De opbrengst van de evenementen op zaterdag 28 mei komt ten goede aan de Katwijkse ziekte. Ga maar even kijken op hchwa.nl.

Het project helpt mensen met deze verschrikkelijke ziekte. Zorg dat jij hier aan bijdraagt en fiets mee!

Facebook

Like Katwijk Fietst op Facebook. We plaatsen regelmatig updates en leuke weetjes in aanloop naar het evenement.

Like Katwijk Fietst