Saton Optiek Classic 2018

De Saton Optiek Classic is een toertocht over 80 of 150 kilometer die ook in 2018 voert door het Delfland en het gebied bij de Oude Maas in Rotterdam.  Als er één ding duidelijk wordt op de uitgepijlde routes is het wel dat ook de drukke Randstad de enthousiaste fietser veel te bieden heeft. Polderlandschappen, verstilde dijkjes en riviergezichten waar rust en ruimte om voorrang strijden, maar ook verstilde dorpen en mooie steden. U rijdt over de openbare weg; houd u aan de verkeersregels en maak waar mogelijk gebruik van de fietspaden. En bedenk: het is geen wedstrijd!

Prijzen

Voorinschrijven kan voor de 150 km al voor 10 euro (NTFU-leden 8 euro). Op de dag zelf is meedoen mogelijk voor 15,00 euro (NTFU-leden 13 euro). Voor de 80 km wordt 7,50 euro bij voorinschrijving betaald (NTFU-leden 5,50 euro). Daginschrijving 10 euro (NTFU-leden 8 euro). Inschrijven kan via deze link.

Start

De start van de Saton Optiek Classic is tussen 08.00 en 10.00 uur op het lommerrijke terrein De Goerie van de IJsclub Voorwaarts Katwijk, bereikbaar via de Groen van Prinstererweg. Parkeren kan in de wijk, maar ook op het grote parkeerterrein Noordduinen aan de overkant van de weg. Parkeren kost hier 1,70 euro per uur, voor maximaal 10 euro sta je de hele dag.

Routes

Downloaden

De routes kunnen worden gedownload via de site van de NTFU. Klik hier.

Voor het hele gezin

De Saton Optiek Classic maakt deel uit van het evenement Katwijk Fietst. Het startterrein is zodanig ingericht dat er de hele dag iets te beleven valt. Families vertrekken hier voor een gezinstocht, er wordt dikke bandenraces gehouden en kinderen kunnen zich vermaken op springkussens. En er is uiteraard een kantine met een terras. Wie niks met fietsen heeft, maar wel deelnemers wil uitzwaaien of binnenhalen, kan in de tussenliggende uren naar het strand of de duinen. Het gezellige winkelcentrum van Katwijk ligt op loopafstand, via de mooiste Boulevard van Nederland.

Bevoorrading

Bij de hockeyclub HVB in Bleiswijk is een bevoorradingspunt.

Calamiteiten

Bij calamiteiten onderweg, bel ons noodnummer: 06 – 13 777 917.

Inschrijven

Op de dag zelf van 8 tot 10 uur op het sportpark de Goerie, Goerie 1 in Katwijk.

Voorinschrijven kan hier.

 

 

 

Waar doen
we het voor

De opbrengst van de evenementen op zaterdag 28 mei komt ten goede aan de Katwijkse ziekte. Ga maar even kijken op hchwa.nl.

Het project helpt mensen met deze verschrikkelijke ziekte. Zorg dat jij hier aan bijdraagt en fiets mee!

Facebook

Like Katwijk Fietst op Facebook. We plaatsen regelmatig updates en leuke weetjes in aanloop naar het evenement.

Like Katwijk Fietst