Burgerronde en een nieuw goed doel

Een burgerronde en de Katwijkse ziekte als nieuw goed doel. Dat zijn de uitdagingen van Katwijk Fietst. Het evenement wordt op zaterdag 16 mei gehouden.

Het was vorig jaar een schitterend gezicht. Buffelende mountainbikers op het strand en een voortrazend peloton over de Boulevard. Tussendoor streden kinderen in de dikke bandenrace om de hoogste eer. De toerfietsers genoten op de fiets van al het moois van de Bollenstreek. De organisatie gaat voor de editie van dit jaar voor een nog betere editie van Katwijk Fietst. Dat komt mede door het goede doel, dat veel Katwijker aanspreekt. ,,Mensen die meedoen steunen dit mooie initiatief", zegt citymanager Piet de Vries, betrokken bij de toertocht.De toertocht voor de gewone fietsers voert door Meijendel en de Vlietlanden. Onderweg kunnen de deelnemers gebruikmaken van aantrekkelijke aanbiedingen bij restaurants.

Nieuw is dat recreanten worden beloond voor een prestatie. De beste ' burgers' van de strand-duinrace en het criterium vallen ook in de prijzen. ,,Vorig jaar kregen we opmerkingen dat er voor de recreanten niets te halen viel in zo'n sterk deelnemersveld'', zegt  Rob Onderwater, voorzitter van de werkgroep Katwijk Fietst. ,,Nu we gaan werken met officiële tijdregistratie kunnen we de beste recreanten ook mee laten doen om een aparte prijs."

Om de omwonenden en horecaondernemingen tegemoet te komen, is het evenement rond twee uur afgelopen. ,,Katwijk Fietst is een mooi evenement, maar het legt wel beslag op de omgeving", zegt Onderwater. ,,Op deze manier is iedereen blij."

 

Waar doen
we het voor

De opbrengst van de evenementen op zaterdag 16 mei komt ten goede aan de Katwijkse ziekte. Ga maar even kijken op hchwa-d.nl.

Het project helpt mensen met deze verschrikkelijke ziekte. Zorg dat jij hier aan bijdraagt en fiets mee!

Facebook

Like Katwijk Fietst op Facebook. We plaatsen regelmatig updates en leuke weetjes in aanloop naar het evenement.

Like Katwijk Fietst