Fietsspektakel op en rond Boulevard

Katwijk – Vijf fietsevenementen op een dag. Het gebeurt zaterdag 17 mei onder de naam Katwijk Fietst op en rond het zuidelijke deel van de Boulevard.

Een criterium, een strandrace, Tour du Jour – rijden op de fietstrainer- dikke bandenrace en een toertocht door de Bollenstreek. De organisatie gokt op grote deelname en hoopt op vervolg van het evenement in de komende jaren.

Wie en wat gaat er schuil achter Katwijk Fietst? Het verhaal begint 13 mei 2013 in Katwijk. Op de Boulevard speelt zich de proloog van Olympia's Tour af. Een mooi evenement voor deze gemeente, die zich graag als sportminded afficheert. De afspraak wordt gemaakt om de wielerronde vaker naar Katwijk te halen. Maar de gemeente wil meer. Er moeten lokale evenementen rond de wielerronde gebouwd worden. Om een lang verhaal kort te maken: De lokale evenementen zijn gebleven, Olympias Tour niet.
De betrokken instanties van vorig jaar hebben de handen ineen geslagen en zijn ondergebracht in Katwijk Fietst. Wie doen er mee: de gemeente Katwijk, citymanager en de wielerafdeling van IJsclub Voorwaarts.

De toertocht door de Bollenstreek komt tot stand met hulp van de Lionsclub Katwijk, de dikke bandenrace door combinatiefunctionarissen van de gemeente, de wielerclub draagt zorg voor de drie andere wedstrijden, waar mooie prijzen zijn te winnen. 
Het is een uniek sportfestijn in deze gemeente, zelfs in heel Nederland. Op deze schaal wordt er geen fietsevenement gehouden in dit land. Wat blijkt uit de aanwezigheid van de NTFU, de nationale fietsunie, in Katwijk op 17 mei met een stand.
Organisator Rob Onderwater: ,,We zijn al een half jaar aan het vergaderen om de organisatie op poten te krijgen. Dat kan niet zonder hulp van een leger vrijwilligers. Verder gaat de omgeving rond de zuid Boulevard er last van krijgen, zoveel is zeker.''

De omwonenden en bedrijven/sportverenigingen zijn inmiddels op de hoogte, de vergunning is aangevraagd. Op de Boulevard voor het nieuwe appartementencomplex Seinpost komt een finishdorp, waar de daginschrijving plaatsvindt. 
Het kost allemaal een hoop geld. Het grootste deel wordt opgebracht door sponsors. ,,We zijn blij dat we in deze tijd sponsors als Saton optiek en Rabobank hebben kunnen strikken, anders waren we kansloos'', zegt Onderwater.
Het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt. ,,Maar dat is afhankelijk van het succes. Daar hebben we alle vertrouwen in.''
Voor alle informatie is sinds gisteren een website in de lucht, katwijkfietst.nl.  Een gelikte site, waar de deelnemers niet alleen alle informatie kunnen halen, maar ook kunnen inschrijven en betalen. 
De opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel, ook fietsgeralateerd. Kampalacycling. Oegandese sporters die talent  hebben maar geen geld en spullen, worden geholpen hun dromen waar te maken.

Waar doen
we het voor

De opbrengst van de evenementen op zaterdag 16 mei komt ten goede aan de Katwijkse ziekte. Ga maar even kijken op hchwa-d.nl.

Het project helpt mensen met deze verschrikkelijke ziekte. Zorg dat jij hier aan bijdraagt en fiets mee!

Facebook

Like Katwijk Fietst op Facebook. We plaatsen regelmatig updates en leuke weetjes in aanloop naar het evenement.

Like Katwijk Fietst