Het vizier op toertochten

Katwijk – Na de succesvolle strandrace in november maakt Katwijk Fietst zich op voor de zomereditie. Die vindt op zaterdag 28 mei plaats in gewijzigde vorm: in plaats van een criterium is er nu een officiële NTFU-toertocht (80 of 150 kilometer) voor wielerliefhebbers. Daarnaast is er een toertocht voor de ‘gewone’ fietsers en e-bikes. Uiteraard doet de jeugd weer mee op de dikke banden. Voor alle onderdelen zijn er mooie prijzen te winnen.  Een deel van de opbrengst is net als vorig jaar voor de Katwijkse Ziekte.

Het terrein van sportcomplex De Goerie aan de Groen van Prinstererweg wordt het kloppend hart van het evenement. ,,Het motto is: stap zelf op de fiets’’, legt organisator Rob Onderwater uit. ,,Een criterium organiseren heeft de afgelopen jaren heel wat voeten in aarde gehad. Op een drukke zaterdag een deel van de Boulevard afzetten, oogstte niet overal applaus. Vandaar het besluit het roer om te gooien.’’

De Goerie is op 28 mei het vertrekpunt van de drie toertochten. De racefietsers rijden de Saton Optiek Classic, die voert langs oude Noordzeeroutes, rivieren en polderlandschappen in Zuid- en Noord-Holland. Als er één ding duidelijk wordt op de uitgepijlde routes is het wel dat ook de drukke Randstad de enthousiaste fietser veel te bieden heeft. Duinen, bossen en open landschappen waar rust en ruimte om voorrang strijden, maar ook verstilde dorpen en mooie steden.

De toertocht voor de ‘gewone’ fietsers voert langs de Vlietlanden en is 40 kilometer lang. De tocht voert langs aantrekkelijke fietspaden in de regio onderweg zijn er gezellige rustplaatsen, waar een hapje en drankje genuttigd kan worden. De routekaart is te zien op katwijkfietst.nl.

De Saton Optiek Classic wordt voor de eerste keer gehouden en om die reden gelden er introductieprijzen. Voorinschrijven kan voor de 150 kilometer al voor 5 euro voor NTFU-leden. Op de dag zelf is meedoen mogelijk voor 7,50 euro. Voor de 80 kilometer wordt door NTFU-leden 4 euro bij voorinschrijving betaald. Niet-leden betalen 5 euro.

Voor het hele gezin

Met de nieuwe opzet wil Katwijk Fietst een breed publieksevenement zijn. Het startterrein op de Gorie is zodanig ingericht dat er de hele dag iets te beleven valt. Families vertrekken hier voor een gezinstocht, er worden dikke bandenraces gehouden en kinderen kunnen zich vermaken op springkussens. En er is uiteraard een kantine met een terras. Wie niks met fietsen heeft, maar wel deelnemers wil uitzwaaien of binnenhalen, kan in de tussenliggende uren naar het strand of de duinen. Het gezellige winkelcentrum van Katwijk ligt op loopafstand, via de mooiste Boulevard van Nederland.

 

Informatie

De start van de Saton Optiek Classic is op het lommerrijke terrein De Goerie van de IJsclub Voorwaarts Katwijk, bereikbaar via de Groen van Prinstererweg. Parkeren kan (beperkt) in de wijk, maar vooral op het grote parkeerterrein Noordduinen aan de overkant van de weg. Parkeren kost hier 1,70 euro per uur, voor maximaal 10 euro sta je hier de hele dag.

Voor meer informatie en inschrijven: katwijkfietst.nl; facebook.com/katwijkfietst.KF2016persbericht

Waar doen
we het voor

De opbrengst van de evenementen op zaterdag 16 mei komt ten goede aan de Katwijkse ziekte. Ga maar even kijken op hchwa-d.nl.

Het project helpt mensen met deze verschrikkelijke ziekte. Zorg dat jij hier aan bijdraagt en fiets mee!

Facebook

Like Katwijk Fietst op Facebook. We plaatsen regelmatig updates en leuke weetjes in aanloop naar het evenement.

Like Katwijk Fietst