Kampioen doet mee aan strandrace

Het deelnemersveld aan de strandrace kent een kampioen: Ronan van Zandbeek. Hij is Nederlands kampioen Marathon Mountainbike

Naam: Ronan van Zandbeek
Leeftijd: 27 jaar
Woonplaats: Schijndel
Fiets: EdNine

Ronan van Zandbeek is veelzijdig. Hij beheerst verschillende disciplines, hij zit op een racer, atb en beachracer. Het fietsen is voor de Brabander een fulltime baan. ,,Ik ben vooral wegrenner maar doe ook aan andere wedstrijden op de fiets mee wanneer ik die leuk of uitdagend vind.”

Waarom vind je strandfietsen leuk?
,,Het strandfietsen vind ik vooral leuk als er een wat gevarieerd parcours is met wat op- en afgangen. De snelle versies vind ik, ondanks dat ik een wegrenner ben, wat minder. Strandracen is leuk omdat je vooral in gevecht met jezelf bent en het een mooie sport in de buitenlucht is.”

Zijn er overeenkomsten met mountainbike en de weg?
,,Nee, het is een aparte discipline. De enige overeenkomst is dat het wielrennen is. De techniek op het strand en op de mountainbike is heel anders. Je moet goed door los zand kunnen fietsen en met de wind heb je vaak dat het veel stoempen en ploegen is.”

Je bent natuurlijk trots op je titel.
,,Nederlands Kampioen op de Marathon Mountainbike zijn is erg leuk. Zeker als wegwielrenner is het mooi om ook een andere discipline te kunnen winnen en dat maakt je veelzijdig. Een medaille bij het NK op het strand is nu een volgend doel.
Ambities zijn bij mijn altijd hetzelfde. Als ik een nummer heb opgespeld of wanneer er een stuurbordje is, dan is het koers en wil ik altijd winnen.”ronan

Waar doen
we het voor

De opbrengst van de evenementen op zaterdag 16 mei komt ten goede aan de Katwijkse ziekte. Ga maar even kijken op hchwa-d.nl.

Het project helpt mensen met deze verschrikkelijke ziekte. Zorg dat jij hier aan bijdraagt en fiets mee!

Facebook

Like Katwijk Fietst op Facebook. We plaatsen regelmatig updates en leuke weetjes in aanloop naar het evenement.

Like Katwijk Fietst