Katwijk Fietst en Saton Optiek verder met elkaar

 

Katwijk – Katwijk Fietst en Saton Optiek hebben de sponsorovereenkomst verlengd. Het Katwijkse bedrijf tekende voor het vijfde jaar. ,,Wij gaan voor een duurzame relatie’’, zegt Bart Tanke, commercieel manager van Saton. Afspraak is om ‘elkaar te versterken’. Binnenkort verschijnt er een nieuwsbrief op de websites en Facebook met allerlei leuke weetjes over het evenement en het gebruik van sportbrillen, onmisbaar voor fietsers.

Katwijk Fietst werd vijf jaar geleden opgericht op initiatief van de toenmalige wethouder Wilem van Duijn. Doel was om Katwijk sportief op de kaart te zetten én de mensen te laten bewegen. Katwijk Fietst heeft jaarlijks twee edities. In de winter een strandrace (die inmiddels behoort tot de landelijke competitie) en in de zomer tochten voor racefietsers (De Saton Optiek Classic) en toerfietsers. Ook de jeugd komt daarbij met een dikke bandenrace aan bod. Op 27 mei vinden start- en finish plaats op het terrein van IJsclub Voorwaarts

Met dankzij sponsors zoals Saton en de gemeente is Katwijk Fietst in staat die evenementen te organiseren. De organisatie zet de komende jaren in op een deelname van duizend fietsers voor de zomereditie. Met de strandeditie is vijfhonderd deelnemers het doel. Dan blijft het organiseren beheersbaar.

Waar doen
we het voor

De opbrengst van de evenementen op zaterdag 16 mei komt ten goede aan de Katwijkse ziekte. Ga maar even kijken op hchwa-d.nl.

Het project helpt mensen met deze verschrikkelijke ziekte. Zorg dat jij hier aan bijdraagt en fiets mee!

Facebook

Like Katwijk Fietst op Facebook. We plaatsen regelmatig updates en leuke weetjes in aanloop naar het evenement.

Like Katwijk Fietst