Strand, atb en veldrijden

DSCN2343Voor het gemak noemen we het een strandrace. Maar er is nog zoveel meer. Het is ook veldrijden, atb, rijden over duinpad en ordinair asfalt. Dat is kort samengevat de strandrace die Katwijk Fietst organiseert op zaterdag 17 mei.

Onlangs nam Arjan van der Plas een voorproefje. Dat gebeurde op de strandovergang na zeilvereniging Skuytevaert. Arjan is zelf een verwoed strandfietser en racefietser. Hij denkt mee over het parcours. Arjan had zelf plannen voor het organiseren van een strandrace, maar nu Katwijk Fietst dat doet, helpt hij mee.

Het wordt een bijzondere wedstrijd, zegt hij. ,,Het is een beetje van alles, houdt het op een combinatie van strand en veldrijden.'' Dat blijkt als Arjan tijdens de inspectie de fiets op de schouders moet nemen. ,,Hier moet er al een schifting hebben plaatsgevonden'', voorspelt hij. De renners worden weggeschoten op het strand ter hoote van de Seinpoststraat. Daarna wacht het peloton een loodzwaar parcours. Een uur lang. De finish ligt op de zuid Boulevard.

 

Waar doen
we het voor

De opbrengst van de evenementen op zaterdag 16 mei komt ten goede aan de Katwijkse ziekte. Ga maar even kijken op hchwa-d.nl.

Het project helpt mensen met deze verschrikkelijke ziekte. Zorg dat jij hier aan bijdraagt en fiets mee!

Facebook

Like Katwijk Fietst op Facebook. We plaatsen regelmatig updates en leuke weetjes in aanloop naar het evenement.

Like Katwijk Fietst