Stichting Katwijk Fietst
Ondersteunt (bijna) alles wat trapt

Waar staat  Katwijk Fiets voor? 

De Stichting Katwijk Fietst heeft tot doel het bevorderen van de volksgezondheid door het stimuleren van bewegen in het algemeen en de deelname aan de fietssport in het bijzonder. Voor dit doel werken we samen met plaatselijke organisaties en worden we gesteund door sponsors. Stichting Katwijk Fietst is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 68117264

Strandrace pas weer in 2023

Na twee gemiste edities door de coronapandemie gaat de Strandrace Katwijk Fietst ook in 2022 niet door. Door het ophogen van de kustlijn door Rijkswaterstaat is ons parcours tot maart 2023 onbegaanbaar. Op drijfzand is het lastig fietsen. We maken ons wel op voor de editie van 2023 die - ijs en weder dienende - gepland staat voor begin november. De definitieve datum is nog niet bekend.

Voorjaarseditie in de steigers

Begin juni 2023 verwacht de Stichting Katwijk Fietst de eerste editie van de Confianza Classic te organiseren. Deze toertocht is met verschillende afstanden zowel geschikt voor beginnende fietsers als voor de echte kilometervreters. De start is zoals gebruikelijk opnieuw vanaf Sportpark De Goerie aan de Goerie 1 in Katwijk en voert vanaf daar door de mooiste paden van Zuid- en Noord-Holland. 

Strandrace Katwijk Fietst

De Strandrace Katwijk Fietst maakt deel uit van de topcompetitie van de KNWU, waardoor het startveld vrijwel altijd verzekerd is van nationale toppers. Ons parcours is - met de spectaculaire passages van de Uitwatering en enkele duinopgangen die moeten worden genomen - uniek en uitdagend te noemen. 

Strandrace


 

Confianza Classic

De Confianza Classic is een toertocht - nadrukkelijk geen wedstrijd - op de racefiets over 80, 100, 125 of 160 kilometer en voert door de mooiste delen van Zuid- en Noord-Holland. De start is op sportpark De Goerie, thuisbasis van de Afdeling Wielersport van de IJsclub Voorwaarts Katwijk.

Confianza Classic


 


Activiteiten voor de jeugd

Samen met organisaties als Het Welzijnskwartier wil Katwijk Fietst ook het bewegen door jongeren bevorderen, het liefst natuurlijk op ons nationale vervoermiddel: de fiets. Rond de Confianza Classic in het voorjaar worden allerlei activiteiten georganiseerd om de jeugd op de pedalen te krijgen.

Over onsOpbrengst voor het goede doel

De activiteiten van de Katwijk Fietst worden georganiseerd zonder winstoogmerk. Wat er van de evenementen overblijft wordt besteed aan een goed doel. In voorgaande jaren gingen er vooral bedragen naar de Vereniging HCHWA-D, die klaarstaat voor iedereen die met de Katwijkse Ziekte te maken heeft.

Het goede doel