Stichting Katwijk Fietst
Ondersteunt (bijna) alles wat trapt!

Strandrace in topcompetitie

De Katwijk Fietst Strandrace maakt deel uit van de KNWU Topcompetitie. De race wordt in 2023 gehouden op zaterdag 18 november, de start is om 10.00 uur. De voorinschrijving via KNWU en NTFU is gesloten, maar je kunt nog wel gebruik maken van de daginschrijving.

Adres startlocatie:
Beachclub Zomers
Boulevard Zeezijde 21 (tegenover de 'Witte Kerk')
2225 BB Katwijk

Hier is ook de inschrijving en worden de startbordjes uitgereikt. Er is een stalling voor de fietsen.

Parkeren
Kom je met de auto naar de Strandrace Katwijk Fietst dan kun je het beste parkeren in de parkeergarage ónder de Boulevard. Zet je auto zoveel mogelijk aan de zuidkant van de garage, uitgang Andreasplein. Dat kan in deze periode van het jaar de eerste twee uur gratis. En ook na die twee uur kost het je de kop niet. Je kunt de parkeergarage op twee plekken inrijden. De startlocatie van de strandrace bevindt zich ongeveer ter hoogte van de Witte Kerk, dus zorg in elk geval dat je daar weer boven komt. De parkeergarage heeft een hoogtebeperking, dus let daarop. Vrachtwagens en bussen mogen niet op het strand worden geparkeerd. Je kunt daarvoor een plek zoeken op het parkeerterrein aan de Noordduinen of op de parkeerstrook aan het eind van de Zuid-Boulevard. Meer informatie over parkeren in Katwijk vind je op deze webpagina.

Parcours
Er is een parcours uitgezet met drie ronden van ongeveer 17 kilometer.en, zodat er door de wedstrijdrijders ruim 50 kilometer wordt gefietst. Er wordt vanaf de startlocatie eerst gekoerst in zuidelijke richting. Een paar kilometer voorbij de Wassenaarseslag wordt het keerpunt duidelijk aangegeven met linten, beachflags en een auto van de organisatie. Daarna gaat het terug naar Katwijk tot aan de Uitwatering. Deze passage is met afzettingen en door verkeersregelaars duidelijk gemarkeerd. Voorbij de Uitwatering gaat het nog een stukje langs de vloedlijn en dan omhoog naar de strandslag Wantveld. Dan met een bocht naar beneden via de Uitwatering weer terug naar het strand. Bij het passeren van start/finish in zuidelijke richting moet via de hekken de mat van de tijdwaarneming worden gepasseerd. Daarna gaat het weer naar Wassenaar. Beginnende recreanten kunnen na één ronde stoppen, dan wordt ook hun eindttijd geregistreerd. Maar de meesten zullen minimaal twee rondes fietsen. Wie die twee ronden binnen de tijdlimiet aflegt, kan er ook nog voor kiezen om de volledige vijftig kilometer vol te maken. Zo is er voor elk niveau een uitdaging.

  • Route totaal
  • Start en finish
  • Route UitwateringReglement strandraces
De organisatie van de Strandrace Katwijk Fietst en de deelnemers aan de race zijn gebonden aan het reglement voor de strandraces zoals dat door de KNWU is vastgesteld. De tekst van het reglement vind je hier.

Voorlopige startlijst
De voorlopige lijst met deelnemers vind je hier. De daginschrijvingen komen daar nog bij. De namen die met blauw zijn gemarkeerd, zijn nog niet bevestigd.