Stichting Katwijk Fietst
Ondersteunt (bijna) alles wat trapt!

Katwijk Fietst Festival

Bij sommige inschrijvers voor het festival is de nieuwsbrief in de spambak beland. Je kunt de informatie ook online lezen via deze link.


Op Wereldfietsdag, zaterdag 3 juni 2023, houden we – onder de naam Katwijk Fietst Festival - een wielerfeest op sportpark De Goerie. Niet door de renners ‘s morgens vroeg weg te schieten en pas ’s middags uitgewoond weer te zien opduiken, maar door jullie dicht bij ons te houden en te koesteren. Vanaf de Goerie zijn (minimaal) drie gps-routes van tussen de 40 en 60 kilometer uitgezet, in noordelijke, oostelijke en zuidelijke richting. Na elke ronde komen de deelnemers terug op de Goerie: eerst voor koffie met appelgebak, tussen de middag voor de lunch (pasta) en ’s middags voor de nazit. Wie het na twee rondes wel genoeg vindt, kan ook eerder aan de nazit beginnen, uiteraard.

Het gaat dit keer niet om de snelheid, maar om de sfeer en het vieren van de fiets. We maken het in en rond het clubhuis extra gezellig met een terras, muziek en bijkomende activiteiten als bijvoorbeeld mountainbikeclinics voor de jeugd (verzorgd door Het Welzijnskwartier) en oudere jongeren (onder leiding van ‘onze’ mountainbiketrainer Oscar de Jong). Katwijk Fietst-sponsor Confianza draagt ook nu weer bij aan dit evenement, waardoor de kosten binnen de perken blijven.

Het Katwijk Fietst Festival is vooral ook het feestje van de Afdeling Wielersport van de IJsclub Voorwaarts Katwijk. Maar behalve voor leden van deze club zijn er ook plekken gereserveerd voor andere renners uit Katwijk en omgeving. Voor hen kost deelname 15 euro, maar daarbij is dan wel alles (koffie met gebak, pastalunch en nazit met drankjes) inbegrepen. 

Inschrijven voor het Katwijk Fietst Festival kan via de pagina van Doe Mee in Katwijk.